You are here

Stranden

Strand Nerja

Nerja heeft diverse stranden die zeker een bezoek waard zijn. Sommige stranden hebben prachtig helder water en beginnen ondiep waardoor het heerlijk is om in af te koelen. Hier kun je informatie vinden over de diverse stranden in Nerja. 

Playa Burriana
Vanaf het centrum loopt een schilderachtig pad door de rotsen naar het Burriana strand. Het uitzicht vanaf dit pad is prachtig. De wandeling duurt ongeveer 20 minuten. Het is het grootste en beroemdste strand, en ook het meest commerciële van Nerja. Burriana is een breed strand en bestaat uit een mengsel van fijn zand en kiezels, waardoor het gemakkelijk is om op te lopen. Er kunnen ligbedden en parasols worden gehuurd, en er zijn veel restaurants en café's.

Torrecilla Playa
Voor een rustiger strand, probeer Playa Torrecilla. Dit strand is gelegen aan de voet van het centrum. De laatste jaren heeft Torrecilla een renovatie ondergaan om het strand breder te maken. Het resultaat is dat de zee veel rustiger is, waardoor het een ideaal strand is voor jonge kinderen. Het water is er erg ondiep en het zand zacht. Er zijn ligbedden en parasols te huur.

Playa el Salon
Salon strand is een zeer mooie baai gelegen aan de rechterkant van het Balcon de Europa, bereikbaar via een winderig geplaveid wandelpad, dat vanuit het Balcon loopt tussen het hotel en de kerk. Playa el Salon is een van de best bewaarde geheimen van Nerja. Playa El Salon is klein, en relatief afgelegen, met goed zand.

Caletilla Playa
Gelegen tegenover het Hotel Europa, Playa Caletilla is een zeer klein strand, met relatief zacht zand.

Playa Calahonda
Playa Calahonda is direct gelegen aan de linkerkant van het Balcon de Europa. Het strand is klein, landschappelijk en beschut tegen de wind. Hoewel er aan beide zijden rotsen zijn, is het strand zelf een mix van kleine kiezels en zand. Een restaurant is open tijdens de zomermaanden, en ligbedden en parasols kunnen worden gehuurd. Het strand is bereikbaar via een pad aan de linkerkant van het Balcon de Europa. De wandeling van het pad is vrij steil.

Playazo strand
Playazo Beach is het langste strand van Nerja. Playazo is ook het meest ruige strand van Nerja. Het zand is een grof mengsel van kleine tot grote kiezelstenen, met gebieden van fijn zand dicht bij zee. Het is minder druk dan de andere stranden omdat het minder facaliteiten heeft. Wel heeft het in de zomermaanden douches en toiletten.