You are here

Cultuur Andalusië

De Flamenco muziek en dans is ontstaan in Andalusië. Het genre heeft invloeden uit Joodse en Islamitische muziek. Het bevat staccato tap dansen, rytmische gitaar muziek en zang. Bezoekers van Andalusië kunnen nog steeds een drankje nemen en een live flamenco show bekijken in de steden in Andalusië zoals Sevilla en Granada.

Stierenvechten is een andere traditie in Andalusië. De moderne versie van het stierenvechten ontstond in de stad Ronda. De stierenvechtarena bestaat daar ook nog steeds. Sevilla heeft ook een stierenvechtarena. Sommigen vinden de sport een bloederig tafereel, terwijl anderen genieten van de matadors en de adrenaline die vrijkomt bij dit evenement. In ieder geval maakt het deel uit van de andalusische cultuur

De traditionele siesta voor lange lunches en dutjes rond het middaguur bestaan nog steeds. Winkels en scholen sluiten gedurende een paar uur. Ook wordt er veel tapas in de avond gegeten. Het zijn smakelijke snacks geserveerd in bars en cafe's met bier of wijn als een soort casual diner. Van daar uit, duurt het nachtleven tot de zonsopkomst. Ook zijn er vaak straatfeesten, genaamd 'botellones'.

Andalusië heeft de meest bekende festivallen en vakantievieringen in Spanje. Zo is er in Sevilla de semana Santa met gemaskerde parades en drums. Ook heeft Sevilla de Feria de Abril. Er wordt dan een week lang gedronken en gedanst. Ook andere steden kennen dit, zoals Malaga (Feria de Malaga). Het meest intense straatfeest in Andalusië zou het Carnaval van Cádiz kunnen zijn. Een weekend lang in februari wordt er gedronken en gedanst.