You are here

Algemene informatie Nerja

Nerja ligt aan de kust, ongeveer 50 kilometer van Málaga, en ligt op het oostelijke punt van de Costa del Sol in de provincie Malaga. Het was voorheen een klein vissersdorp, maar inmiddels heeft de gemeente meer dan 22.000 inwoners.

Nerja heeft 16 kilometer strand met poederachtig zand en sprankelend helder water. Er zijn grote wintersporten beschikbaar, zoals waterskiën, duiken en zeilen.

Doordat de plaats in het oosten begrensd wordt door de Sierra Almijara heeft het gelukkig niet de grote betonnen hoogbouw, wat een onvermijdelijk gevolg is van het vele toerisme in veel van de kustplaatsen. De oude wijk van de stad is nog vrijwel onveranderd met smalle, kronkelende straatjes.

In het hart van Nerja ligt het spectaculaire Balcón de Europa, een prachtige boulevard langs de rand van een torenhoge rots. Voorheen stond op die plek een Moors kasteel. Het heeft een prachtig panoramisch uitzicht op de Middellandse Zee en de kleine baaien en stranden er onder.

Monumenten in de stad zijn de 17e-eeuwse kerk van El Salvador, in een stijl die een mengeling is van barok en Moors of Mudejar, en de prachtige tuinen van Capistrano Playa, die afdalen naar het strand Burriana.

De meest spectaculaire attractie van Nerja zijn ongetwijfeld de fascinerende grotten die op slechts drie kilometer van het centrum van de stad liggen. Ze hebben bijvoorbeeld schilderijen van meer dan 20.000 jaar oud en andere prehistorische overblijfselen.