You are here

Weer & Klimaat Malaga

Weersverwachting Malaga

dinsdag 5 juniwoensdag 6 junidonderdag 7 junivrijdag 8 juni
Weersverwachting voor dinsdag 5 juniWeersverwachting voor woensdag 6 juniWeersverwachting voor donderdag 7 juniWeersverwachting voor vrijdag 8 juni
Gedeeltelijk bewolktGedeeltelijk bewolktGedeeltelijk bewolktGedeeltelijk bewolkt
22°C / 11°C21°C / 12°C24°C / 12°C24°C / 11°C
10% Regen10% Regen10% Regen20% Regen
4 bft4 bft3 bft3 bft

Malaga heeft een aangenaam mediterraan klimaat het hele jaar door, de dagen zijn er het grootste deel van het jaar zonnig. De combinatie van bergachtig terrein, samen met de kust zorgt voor een zeer zachte winter met een gemiddelde maximumtemperatuur van 22,8 º C en een minimum van 13 º C. De zomers zijn droog en heet en kan temperaturen bereiken ver in de 30 º C. Gelukkig is de luchtvochtigheid er laag, zodat de hitte niet plakkerig aanvoelt, maar comfortabel is.

Het weer in Malaga kan iets onvoorspelbaar zijn, met een paar sporadische regenbuien, met name in oktober (herfst) en in april-mei (voorjaar) en ook enkele regenbuien in de winter.

Als je in de zomermaanden in Malaga bent, is het aan te raden om kleding mee te nemen waarin je koel blijft. Neem ook een jas mee voor een eventueel koelere avond. In de winter zul je wat warmere kleding mee moeten nemen, want de wind kan het koeler aan laten voelen dan de temperatuur aangeeft.

Temperatuur Malaga

Zonuren Malaga

Regendagen Malaga