You are here

Algemene informatie Malaga

In dit onderdeel van deze website vind je algemene informatie over Málaga. Málaga is een grote stad in de Zuid-Spaanse regio Andalusië. Het ligt langs de Middellandse Zee, heeft een gematigd klimaat en is ook de geboorteplaats van de kunstenaar Picasso. Je kunt de stad Malaga zien in een aantal dagen, waarbij je activiteiten kunt ondernemen zoals het naar stand gaan, wandelen, bezienswaardigheden beoeken, winkelen en eten. Malaga is de hoofdstad van de Costa del Sol, die is gelegen aan de kust van de Middellandse Zee. De stad is een havenstad in Andalusië, Zuid-Spanje en staat bekend als een groot vakantie resort.
De stad Malaga heeft bergen in het zuiden, en twee rivieren, de Guadalhorce en de Guadalmedina. De bevolking van de stad telt ongeveer 577.000 inwoners en Malaga is de op vier na grootste provincie in Spanje. 

Naar schatting bezoeken 6 miljoen toeristen deze prachtige zonnige stad per jaar, met de prachtige landschappen, opmerkelijke architectuur, het geweldig nachtleven en de fantastische (vis)restaurants. Bovendien heeft Malaga vele goede golfbanen. De stad Malaga is niet alleen bekend om haar zandstranden, maar ook om haar rijke geschiedenis. 

Malaga is op weg om een belangrijk cultureel centrum in Europa te worden. De gemeenteraad heeft in 2004 verzocht om de titel 'culturele hoofdstad van Europa' te krijgen in het jaar 2016, dus de stad streeft naar culturele verbeteringen en zal dat blijven doen om dat doel te bereiken. De stad Malaga bestaat uit drie belangrijkste toeristische gebieden - Marques de Larios, Plaza de la Constitution en Calle de Granada die bekend staan om te winkelen, uit te gaan en het cultureel vermaak.