You are here

Algemene informatie Cadiz

In dit onderdeel van de website vind je informatie over Cadiz. Cadiz is een stad en haven in het zuidwesten van spanje. Het is de hoofdstad van de provincie Cádiz, een van de acht autonome gemeen- schappen van Andalusië. 

Cadiz, de oudste continu bewoonde stad van het Iberisch schiereiland en mogelijk van heel zuidwest Europa, is een van de belangrijkste thuishavens van de Spaanse marine sinds de toetreding van de spaanse Bourbons in de 18e eeuw. Cádiz heeft ook een universiteit. Cádiz heette vroeger Gadir (door de Feniciërs). 

Ondanks haar unieke plek - op een smalle landtong omgeven door de zee - is Cadiz in de meeste opzichten een typisch Andalusische stad met een rijkdom van aantrekkelijke plekken en goed bewaarde historische bezienswaardigheden. Het oudere gedeelte van Cadiz, binnenin de overblijfselen van de stadsmuren, is algemeen bekend als de Oude Stad (in het Spaans, Casco Antiguo). Het kenmerkt zich door de oudheid van de verschillende wijken (barrio's), waaronder El Pópulo, La Viña, en Santa Maria, die een opvallend contrast hebben met de nieuwere delen van de stad. Terwijl de oude stad voornamelijk uit smalle, kronkelige steegjes bestaat die grote pleinen verbinden, hebben de nieuwere delen van Cádiz brede lanen en moderne gebouwen. De stad is ook bezaaid met talrijke parken waar exotische planten groeien.